Četvrtak, 02 Travanj, 2020

Dodatne kvalifikacije u projektu 'Zaželi'Osječko-baranjska županija već godinu dana provodi projekt ''ZAŽELI pomoć u kući - Osnaživanje i aktiviranje žena na tržištu rada'' kroz koji je preko domova za starije i nemoćne osobe Osijek i Beli Manastir zaposlila 46 žena tijekom 24 mjeseca.

Zaposlene žene pružaju uslugu potpore i podrške za 184 korisnika - starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općine Antunovac, Vladislavci, Darda, Draž i grad Beli Manastir. Upravljanje projektom i koordinaciju rada žena obavljaju novozaposlene osobe - koordinator projektnih aktivnosti i dva koordinatora rada zaposlenih žena.
U sklopu projekta tijekom 2020. godine planira se provesti i obrazovanje odnosno osposobljavanje žena kojim će steći određena znanja i vještine čime će biti konkurentnije na tržištu rada, a dobiveni certifikat će im omogućiti lakši pristup tržištu rada jer će po završetku projekta stečene kompetencije i kvalifikacije biti dodane e-radnu knjižicu. Na taj način zaposlene žene će steći dodatno radno iskustvo, a pružanjem usluga pomoći i podrške krajnjim korisnicima unaprjeđivat će svoja znanja, razviti praktične vještine i radne navike te profesionalni pristup starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, čime će povećati svoju konkurentnost na tržištu rada. Žene će također kroz radno iskustvo jačati svoje socijalne vještine i proširiti mrežu kontakata što je također od velike važnosti za lakši pristup tržištu rada u budućnosti, ali i preduvjet za snažniju motivaciju i aktiviranje pri traženju posla, odnosno za jaču socijalnu uključenost. S druge strane pružanjem pomoći krajnjim korisnicima pridonosi se prevenciji njihove prerane institucionalizacije, poboljšanju kvalitete njihova života i bolje socijalne uključenosti.Inače, ukupna vrijednost projekta ''ZAŽELI pomoć u kući - Osnaživanje i aktiviranje žena na tržištu rada'' je 8.625.858,30 kuna, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva u 100-postotnom iznosu. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje-Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek, Centar za socijalnu skrb Beli Manastir, Dom za starije i nemoćne osobe Osijek, Dom za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, Općina Antunovac, Općina Vladislavci, Općina Darda, Općina Draž i Grad Beli Manastir.

Svrha projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal ciljne skupine, 46 žena s područja provedbe projekta kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te kako bi potaknuli socijalnu uključenost, a ujedno povećali kvalitetu života 184 krajnja korisnika, starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Osječko-baranjska županija je iz projektnih sredstava osigurala 46 bicikala koji su predani novozaposlenim ženama, a koji im olakšavaju pružanje usluge potpore i podrške krajnjim korisnicima. Također su nabavljene osnovne higijenske potrepštine i deterdženti kojima će biti zadovoljene potrebe krajnjih korisnika u razdoblju od 24 mjeseca.

Vezani članci

Posljednje Vijesti

Nove županijske potpore za Baranju
Ponedjeljak, 30 Prosinac 2019
U Županiji su danas potpisana dva vrijedna ugovora vezana za Baranju. Gradonačelnik...
Subvencija kamata na stambene kredite
Ponedjeljak, 30 Prosinac 2019
Načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić potpisao je sa zamjenikom župana...
Vraća se HROK
Ponedjeljak, 30 Prosinac 2019
Banke su odlučile ponovo uspostaviti jedinstveni Registar obveza po kreditima (HROK)...

Ostale vijesti

U 2020. uređuje se rad nedjeljom
Ponedjeljak, 30 Prosinac 2019
Nakon 11 godina ponovno se uređuje rad nedjeljom, iz Vlade najavljuju  da će u 2020. mijenjati...
Županija pomaže projekte LAG-ova
Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019
Ugovore kojima Osječko-baranjska županija privremeno sufinancira aktivnosti lokalnih akcijskih...
DORH podignuo optužnicu za gospodarski kriminal
Četvrtak, 05 Prosinac 2019
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv...
Potpore za poduzenike
Četvrtak, 05 Prosinac 2019
Za projekte poticanja poduzetništva u Proračunu Osječko-baranjske županije ove godine osigurano...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić