Petak, 14 Kolovoz, 2020

'Biciklom velikih za Baranjske leptiriće'Lions club Kuna Osijek, biciklisti Slavonije i Baranje 'Kotrljaneri' i građanska inicijativa 'Veliki za Male' organizirali su humanitarnu biciklijadu 'Biciklom velikih za Baranjske leptiriće', Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama.

Sredstvima koja su prikupljena uplatama kotizacije sudionika biciklijade i brojnih sponzora, kupljen je prilagođen stacionarni bicikl za Leptiriće i još četiri bicikla, tri dječja koja su predana djeci slabijeg imovinskog stanja u općinama Bilje, Kneževi Vinogradi i Čeminac, te jedan za baku iz Darde koja svakodnevno putuje biciklom u Mirkovac.


CSS Gallery:
Could not find folder /home/radiobar/public_html/images/stories/BM2014/Leptirici


Dan kao idealan za vožnju biciklom po Baranji okupio je oko dvije stotine biciklista koji su uz vozila pratnje s trga A. Starčevića krenuli u nedjelju 19. listopada ujutro u 9 sati. Prvo stajalište bilo je u središtu Bilja gdje je načelniku Opčine Bilje Željku Cickaju predana zahvalnica za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj biciklijadi, a dječaku po izboru načelnika predan je bicikl, kaciga, štitnici i poklon paket Odjela prevencije PU Osječko-baranjske. Biciklisti su krenuli dalje put Restorana Kormoran, tamo ih je dočekala okrijepa, a Đenđi Burjan ispred Belja d.d. održala je predavanje o podolcima, koji su prije stotinjak godina služili kao radno govedo. Na svom putu dalje, biciklisti su prošli kroz jedan dio Parka prirode Kopački rit i preko baranjskih pustara stigli do Kneževih Vinograda. Doček je pripremila vinarija 'Vina Belje', načelniku Denešu Šoji uručena je zahvalnica, a djevojčici Slađani dječji bicikl. Zaklon od sunca biciklistu su nakratko potražili i podrumu, te kušali vrhunsku baranjsku graševinu i zatim krenuli dalje prema Belom Manastiru i Šećeranskom jezeru. Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš dočekao ih je kod biciklističkog centra i upoznao ih kratko s  projektom  BICBC, kroz koji su gradovi Beli Manastir i Belišće, Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode s hrvatske, te grad Mohač, s mađarske strane, sagradili nekoliko desetaka kilometara biciklističkih staza.Nakon prijeđenih šezdesetak kilometara bicikloisti su stigli do prostorija Baranjskih leptirića gdje je svečano predan stacionarni bicikl. Predsjednik udruge Držislav Šušak izrazio je veliko zadovoljstvo i zahvalio se svima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju. Jedan od biciklista bio je i Igor Delač koji je za kraj otpjevao nekoliko svojih pjesama i biciklisti su, ispunjenog srca krenuli dalje prema Čemincu i nakratko se zaustavili kod jednog od sponzora, Caffe bara Canimeč. Zamjeniku načelnika Goranu Jumiću predana je zahvalnica, a još jednom dječaku bicikl s opremom i poklon paket.Zadnje odredište bila je Darda, odnosno Caffe bar 'Svik 90' gdje se kuhao grah. Biciklistu su se ovdje imali prilike malo odmoriti, podijeliti dojmove, uživati u ukusnom grahu, a načelnik Anto Vukoje primio je zahvalnicu i predaj je posljednji bicikl. Svoje su bicikliranje svi okupljeni završili oko 17 sati na istom mjestu s kojega su krenuli, na trgu A. Starčevića u Osijeku.


CSS Gallery:
Could not find folder /home/radiobar/public_html/images/stories/BM2014/Leptirici/2


Osim mnogobrojnih osječana, biciklijadi su se priključili i vukovarci, biciklisti iz Siska, Grubišnog polja te Bosne i Hercegovine. Svojim su kućama otišli ponosni, zadovoljni, pomalo umorni ali ipak veliki jer su stavili osmjeh na dječja lica.

Medijski pokrovitelj: Radio Baranja

Radio Baranja Uživo

Posljednje Vijesti

Korak do zaposlenja
Petak, 31 Srpanj 2020
pgdiOdržana je početna konferencija projekta ''Korak po korak do zaposlenja'' kojega...
Poruka povodom Oluje
Ponedjeljak, 27 Srpanj 2020
vro olujaPripadnici Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih...
Vodič kroz destinaciju!
Četvrtak, 23 Srpanj 2020
Predstavljen je Vodič kroz destinaciju nastao u suradnji tvrtke Pointers Travel s TZ...

Ostale vijesti

Akademija blata 2020.
Utorak, 21 Srpanj 2020
Akademija blata jedinstveni je turistički sadržaj u Baranji koji se ove godine održava 9. puta...
Regata na Dunavcu
Ponedjeljak, 20 Srpanj 2020
veslačiVeslači HVK-a 'Baranja' bili su domaćini Veslačkom klubu 'Iktus' i HVK-u 'Vukovar' na daraškom...
Doručak na Đoli
Nedjelja, 19 Srpanj 2020
Općinsko društvo Crvenog križa Darda i Udruga za ruralni turizam Đola uljepšali su subotnje...
Obavezno nošenje maski
Ponedjeljak, 13 Srpanj 2020
pixabay maskaDonesena je odlukom kojom se uvodi nužna mjera obaveznog korištenja maski za lice ili...
Baner

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić