Utorak, 19 Studeni, 2019

Obilježen Dan grada Belog Manastira


Obilježavanje Dana grada Belog Manastira počelo je jutros okupljanjem građana oko nekoliko štandova na Trgu, što je razumljivo s obzirom na kišu i jak vjetar. Ipak najavljeni grah u kotliću od 500 litara nije izostao. Izaslanstvo grada predvođeno gradonačelnikom Ivanom Dobošem položilo je vijence na katoličkom groblju, a nakon toga nazočilo svetoj misi u crkvi Svetoga Martina te blagoslovu mladog vina. Sastavni dio obilježavanja Dana grada, svečana je sjednica Gradskog Vijeća. Sjednici, koju je u kino sali vodila predsjednica Jadranka Sabljak nazočili su dožupani Željko Kraljičak i Dragan Vulin, predsjednik županijske Skupštine Antun Kapraljević, gradonačelnici i izaslanici Belišća, Mohača, Apatina, Sombora te konzuli republika Srbije i Mađarske.
Unatoč nedaćama koje su nas snašle, mislim da je dosta napravljeno. Najveći uspjeh sigurno je nominacija EU projekta gradnje biciklističke staze i uređenja Šećeranskog jezera. U projekt smo ušli s partnerima, mađarskim gradom Mohačem, te Belišćem, Regionalnom razvojnom agencijom i Hrvatskim vodama. On će pridonijeti uređenju potpuno novog gradskog turističkog sadržaja. Šećeransko jezero već sada poprima druge vizure. Obnovljena je Ulica Petefi Šandora, svojevrsna gradska žila kucavica, inače dugogodišnji gradski problem. Ovih dana nadamo se uporabnoj dozvoli za obnovljenu zgradu HKUD-a. Slijedeće Martinje bi trebali slaviti na konačno obnovljenom novom dijelu trga. Ugovorom obvezan rok za završetak radova je ožujak 2014. godine kada bi trebali biti obnovljeni i dijelovi trga ispred pošte, odnosno bivše upravne zgrade Dunava. Nastojat ćemo napraviti u idućih godinu dana izgradnju kuće za ispraćaj na novom groblju, obnovu niskonaponske mreže s javnom rasvjetom u Šećerani, izradu projektne dokumentacije za Dom kulture u Branjinom Vrhu te opremanje Doma kulture u Šumarini. U planu je adaptacija prostorija za potrebe MO Šećerana, rekao je gradonačelnik Doboš obraćajući se Gradskom vijeću i gostima.
Svečanu sjednicu uveličao je i saborski zastupnik, te počasni građanin Belog Manastira Vladimir Šeks koji je čestitao gradskoj upravi, vijeću i gradonačelniku na dosadašnjim rezultatima unatoč teškim vremenima. Na svečanoj sjednici dodijeljeno je jedino gradsko priznanje Povelja grada učiteljici i predsjednici Društva naša djeca Lidiji Šumigi. Tijekom dana dožupani Kraljičak i Vulin podijelili su dresove i lopte za klubove iz 13 baranjskih škola.

Radio Baranja Uživo

Posljednje Vijesti

Dan grada Belog Manastira
Utorak, 12 Studeni 2019
U sklopu obilježavanja Dana grada Belog Manastira, gradonačelnik Tomislav Rob sa...
Polaganje vijenaca
Ponedjeljak, 11 Studeni 2019
Povodom obilježavanja Dana grada Belog Manastira i blagdana svetog Martina,...
U jesen si Baranjo lipa
Nedjelja, 10 Studeni 2019
Osmi susreti reproduktivnih ansambala "U jesen si baranjo lipa" održani su povodom...

Ostale vijesti

12. Dani elektroničkih medija
Četvrtak, 07 Studeni 2019
Na Sveučilištu u Zadru otvoreni su 12. Dani elektroničkih medija, a u fokusu je bio novi Zakon o...
Martinje -pojačani nadzor prometa
Srijeda, 06 Studeni 2019
Kao i svake godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, koji se obilježava 11....
Suradnja policije i lovnih ureda
Srijeda, 06 Studeni 2019
Postupajući po preventivnom projektu „Suradnja policije i lovnih ureda“ policijski službenici...
Peran o Stanoupravi u Brifingu
Srijeda, 06 Studeni 2019
Gost emisije Brifing bio je direktor Stanouprave Marijan Peran, koji je govorio o stanju i...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić