Utorak, 19 Studeni, 2019

Užas Orbanove bodljikave žice!Mađarski premijer Viktor Orban donio je odluku o postavljanju bodljikave žice duž mađarske granice s hrvatskom kako bi se spriječile izbjeglice i migraniti u ilegalnom prelasku granice. Međutim, istom tom bodljikav žicom učinjena je golema šteta životinjskim migracijama što će ostaviti ogromne posljedice po divljač, ponajviše jelensku.

O tome je prvi puta u programu Radio Baranje progovorio načelnik Općine Petlovac Milan Knežević u telefonskom razgovoru za emisiju Brifing još na početku migracijske krize 21. rujna. "Bodljikava ograda djeluje uistinu zastrašujuće. Od Duboševice do Torjanaca odvija se masovna migracija divljači, a sada će štete biti velike..." rekao je Knežević.

Portalu 24 sata čitatelj je poslao fotografiju snimljenu na mađarsko-hrvatskoj granici u blizini Luča, a koja prikazuje srnjaka koji se tijekom noći upleo u žicu i nije se mogao izvući..Na službenoj Facebook stranici 'Romulić i Stojčić multimedia studio' objevljen je VIDEO snimljen na hrvatsko-mađarskoj granici u Baranji u kojem se vidi krdo jelenske divljači kako prolazi u ogradu. Prije bodljikave žice, preko granice ih je prelazilo i po nekoliko tisuća u krdima.

VIDEO pogledajte OVDJE!

Sa svih strane dolaze zastrašujuće fotografije, a jednu od njih postavio je na svom Facebook profilu János Horváth..
"Žica koju Mađari postavljaju na granice oštricama reže meso do kosti. Nema tog novca koji bi bio vrijedan toga da se neko dijete ozlijedi ili, još gore, pogine. I zato sam Mađarima odbio prodati žicu za njihove ograde. Za taj bih posao dobio pola milijuna eura, no taj novac nije ništa u usporedbi s ljudskim životom." rekao je to 40-godišnji Murat Ekrek, suvlasnik njemačke firme Mutanox, specijalizirane za izradu raznih vrsta ograda i žica, piše Večernji list.

Naime, Mađari nisu naručili običnu bodljikavu, već tzv. oštru bodljikavu žicu. Umjesto zubaca, ona uzduž središnje žice ima poslagane oštrice koje poput britve nanose ozljede. "Takva vrsta žice ima svoju namjenu – postavljaju je na vrh ograda u zatvorima, oko zračnih luka, njome se štite brodovi od piratskih napada, zaustavljaju kriminalci. A izbjeglice to nisu. Oni samo bježe od rata. A kamo? U žicu koja će ih masakrirati. Nismo mogli prodati. Etika nam je to branila" kaže Murat.

I Orban je zaboravio da je priroda velika, a čovjek malen..

Radio Baranja Uživo

Posljednje Vijesti

Dan grada Belog Manastira
Utorak, 12 Studeni 2019
U sklopu obilježavanja Dana grada Belog Manastira, gradonačelnik Tomislav Rob sa...
Polaganje vijenaca
Ponedjeljak, 11 Studeni 2019
Povodom obilježavanja Dana grada Belog Manastira i blagdana svetog Martina,...
U jesen si Baranjo lipa
Nedjelja, 10 Studeni 2019
Osmi susreti reproduktivnih ansambala "U jesen si baranjo lipa" održani su povodom...

Ostale vijesti

12. Dani elektroničkih medija
Četvrtak, 07 Studeni 2019
Na Sveučilištu u Zadru otvoreni su 12. Dani elektroničkih medija, a u fokusu je bio novi Zakon o...
Martinje -pojačani nadzor prometa
Srijeda, 06 Studeni 2019
Kao i svake godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, koji se obilježava 11....
Suradnja policije i lovnih ureda
Srijeda, 06 Studeni 2019
Postupajući po preventivnom projektu „Suradnja policije i lovnih ureda“ policijski službenici...
Peran o Stanoupravi u Brifingu
Srijeda, 06 Studeni 2019
Gost emisije Brifing bio je direktor Stanouprave Marijan Peran, koji je govorio o stanju i...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić