Potres-prikupljanje pomoći

*CRVENI KRIŽ: Pravne i fizičke osobe koje žele pomoći potresom pogođenim područjima, ponudu pomoći (s opisom pomoći) i kontakt podatke (telefon, mobitel ili e-pošta) mogu dostaviti na adresu e-pošte Ravnateljstva civilne zaštite: potres.petrinja@mup.hr

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

https://www.crvenikrizosijek.hr/vijesti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/

*Grad Beli Manastir odlučio je donacije građana za osobe pogođene potresom na području gradova Petrinje, Gline i Siska prikupljati i distribuirati u suradnji s gradskom organizacijom Crvenog križa. Stoga donacije materijalne humanitarne pomoći možete dostaviti u Crveni križ Beli Manastir, na adresi Vladimira Nadzora 28a, Beli Manastir, od 8:00 do 15:00 sati. Molimo, u skladu sa svojim mogućnostima.

*Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir i Općina Popovac humanitarnu pomoć prikupljat će u Društvenom domu u Popovcu  30.12. i 31.12. od 9.00 do 14.00 sati. Kako bi olakšali prikupljanje i distribuciju pomoći kreirali su paket „Vaš dar za pravu stvar“ s osnovnim prehrambenim namirnicama i popis potrebnih artikala.Pomoć će se prikupljati i u ostalim mjestima Općine Popovac: Pomoć za stradale u potresu prikupljat će se 31.12. u vremenu od 9 do 13h u Mjesnom odboru u Kneževu i Domu kulture u Branjini.

*U Crvenom križu Darda prikuplja se pomoć u hrani i higijenskim artiklima za potresom stradala područja 30.12. od 8 do 18 sati, 31.12. od 8 do 14 sati. Iza Nove godine pomoć će se prikupljati svaki radni dan od 8 do 14 sati.