Nastava u drugom polugodištu

Sukladno odluci Stožera CZ Osječko-baranjske županije nastava će se u belomanastirskim školama održavati prema sljedećim modelima u vremenu od 18.siječnja do 29.siječnja 2021.godine.

 

PRVA SREDNJA ŠKOLA BELI MANASTIR

Za nezavršne razrede nastava će se u navedenom razdoblju održavati na daljinu osim u školskoj radionici, te kod poslodavca gdje će se odvijati uživo. Za završne se razrede (3.A, 3.V, 3.H, 4.E, 4.R, 4.Q), nastava odvija prema rasporedu u prostorijama škole. Nastava se održava samo u prijepodnevnoj smjeni, po važećem rasporedu. Dakle, završni razredi u ponedjeljak 18.siječnja 2021.godine, dolaze u školu u 8 sati prema B rasporedu. ( Učenici koji idu na praksu mogu produžiti kartu u ponedjeljak.)

DRUGA SREDNJA ŠKOLA BELI MANASTIR

Nastava će se održavati na daljinu (model C), osim za učenike završnih razrednih odjela 4.E, 4.H, 4.Ur, 3.P, 3.K, 3.F koji će nastavu pohađati u školi (model A) prema postojećem rasporedu. Učenici 1.K, 1.F, 2.K, 2,F, 2.M praktičnu nastavu u školi imat će kao i u prvom polugodištu. S obzirom na organizaciju prijevoza nastava će se u oba tjedna organizirati u prijepodnevnoj smjeni. Nastavni sati u modelu A i modelu C trajat će 40 minuta.Mole se učenici za poštivanje svih epidemioloških mjera u javnom prijevozu, u školi i oko škole, kao i u svim vanjskim i unutarnjim prostorima u kojima borave.

 

GIMNAZIJA BELI MANASTIR

Temeljem preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja, Osječko-baranjska je županija je odlučila da prvi, drugi i treći razred nastavljaju online, a četvrti razred uživo. Na taj će se način nastava odvijati i u Gimnaziji Beli Manastir od ponedjeljka, 18. siječnja, zasad prema trenutačnom rasporedu. O svim će promjenama učenici biti obaviješteni.

 

OSNOVNA ŠKOLA “DR. FRANJO TUĐMAN”

Nastava će se u Osnovnoj školi “Dr. Franjo Tuđman” Beli Manastir organizirati na sljedeći način:

učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju u školi prema uobičajenom rasporedu
učenici od 5. do 8. razreda nastavu pohađaju online od kuće
učenici Posebnih odjela nastavu pohađaju u školi prema uobičajenom rasporedu

Ovakva organizacija nastave prema preporuci će biti sljedeća dva tjedna tj. do kraja mjeseca siječnja.