Cvrčkova čarolija: Roditelji oduševili mališane božićnim predstavama

U veselom ozračju blagdana, Dječji vrtić ”Cvrčak” Beli Manastir s područnim vrtićima u Šećerani i Branjinom Vrhu iznenadio je najmlađe mališane mnoštvom božićnih aktivnosti. Ovogodišnje blagdanske radosti oblikovane su kroz slikanje s Djedom Božićnjakom, razne božićne radionice te raznolike blagdanske aktivnosti prilagođene djeci.

Posebno zapaženo događanje bila je predstava “Božićna zvijezda” koju su s ljubavlju pripremili roditelji i odgojiteljice vrtićke skupine Loptice. Dva dana zaredom, šumske su životinje žurno krasile jelku prije dolaska Bake Mraz, ostavljajući mališane u oduševljenju. No, ono što je predstavu učinilo posebnom bila je uloga roditelja koji su se hrabro uhvatili u koštac s glumačkim izazovom i sami izradili kostime. Za mnoge od njih ovo je bilo prvi puta da su postali dio kazališne predstave čime su stvorili nezaboravno iskustvo za svoje mališane.

Nije samo matični vrtić u Belom Manastiru bio domaćin takvih čarobnih trenutaka. I u područnom vrtiću u Šećerani nedavno je održana predstava “U šumi Sv. Nikole”, također s roditeljima kao kreativnim organizatorima. Kazališni igrokaz donio je radost i smijeh mališanima, a roditelji su se još jednom pokazali kao neizostavan dio ovog čarobnog doživljaja.

Uz sve to, Dječji vrtić ”Cvrčak” bio je počašćen posjetom gradonačelnika Tomislava Roba povodom nadolazećih blagdana. Božićno raspoloženje dodatno su podigle dječje izvedbe poznatih pjesama te prigodni darovi.

Ove božićne priče iz DV-a ‘Cvrčak’ svjedoče o ljubavi, trudu i predanosti roditelja i odgojitelja u stvaranju nezaboravnih trenutaka za najmlađe. Blagdani su, bez sumnje, obasjali dječje lica osmjesima koji će ostati urezani u sjećanjima ovih mališana dugi niz godina.