Subota, 17 Veljača, 2018

Šašlin u Lokalu o investicijama u općini DražDvije najveće investicije u općini Draž trebale bi biti završene slijedeće godine. Radi se o vodoopskrbnoj mreži i luci Batina, rekao je u emisiji Lokal načelnik općine Draž Stipan Šašlin.
Unatoč recesiji u ovu godinu općina ulazi optimistično, jer proračun je na razini prošlogodišnjeg te očekuju da se nastavi puniti kao i prošle uz plan da sve investicije budu realizirane.Prošli je tjedan potpisan ugovor između Hrvatskih voda i investitora Lučke uprave Vukovar za nastavak radova na luci u Batini od 5,5 milijuna kuna, što treba biti dovoljno za drugu fazu radova.
Šašlin očekuje kako bi luka trebala biti završena slijedeće godine, kao i većina vodoopskrbnog prstena.
Naša je općina u malo nepovoljnijem položaju zbog svog geografskog položaja i voda će u općinu doći tijekom slijedeće godine. U tijeku je izrada magistranog voda od Branjine preko Podolja do Gajića, a potpisan je ugovor za dva vodocrpilišta Prosine i Topolje, bez kojih nema normalne opskrbe vodom. Planirano je da se iz tih sredstava mjesna mreža u Topolju i Duboševici, jer je cilj da što prije dobijemo vodu te da iz računa krene otplata kredita Hrvatskim vodama, dodaje Šašlin.

Sva mjesta trebala bi vodu dobiti istodobno, ali moguće da Batina bude prva jer jer je u izradi projekt cjevovoda između Zmajevca i Batine, te bi se cijevi mogle položiti tijekom rekonstrukcije Tenkovske ceste, koja treba početi u proljeće. Pitanja slušatelja uglavnom su dolazila iz Batine, pa je načelnik Šašlin donio dobre vijesti Batinarcima. Prije svega loše stanje kolnika u ulici Vladimira Nazora i Spomenički put.
Šašlin tvrdi kako je već potpisan ugovor o obnovi ulice Svetoga Ivana Nepomuka, a strojevi su srpemni te čekaju bolje vrijeme. Osječka tvrtka Binder dobila je ugovor i ona će tijekom proljeća obnoviti ulicu Ivana Nepomuka, a kako je građevinska operativa u Batini sanirat ćemo i Nazorovu.
Općina je osigurala sredstva, ali na Spomeničkom putu ne vrijedi krpanje jer treba ozbiljnija rekonstrukcija što traži malo veća sredstva i naći će se u proračunu za slijedeću godinu, nastavlja Šašlin.
Također se planira obnova Trga u Batini, te ekonomski iskoristiti Dom kulture u Batini, pa će se urediti kino sala i dati u najam najvjerojatnije Konzumu. U Dražu općina planira rekonstrukciju ceste u  ulici Braće Radića i Dunavske, a bit će saniran Trg Stjepana Đurina, parkirališta oko društvenog doma i pristupnog puta na mjesnom groblju. Podolje će dobiti novu mrtvačnicu  i obnovljen dom,a u Gajiću obnova zgrade mjesnog odbora.
U Topolju čeka se povoljnije vrijeme za početak obnove u ulici Braće Radića i tzv. Cigan male.
U Duboševici se očekuje rekonstrukcija ceste prema Beljskoj cesti i Puškašu, te dogradnja javne rasvjete.
U razvoju turizma općina je predvidjela gradnju nekoliko vinskih cesta, pa je do sada napravljeno nekoliko vinskih cesta u Laškoviću, južnom dijelu Podolja, topoljskom dijelu brda odnosno  cesta kod Čibogat čarde prema vrhu brda, cesta kod Martinovog brda i cesta kroz Mikin dol u Dražu, ukupno oko 5 kilometara vinskih cesta. Za Zeleni otok općina je naručila izradu Prostornog plana da se vidi što se tamo treba raditi i pod kojim uvjetima.
Uz sve potpore koje općina nudi, novodoseljenim obiteljima 25.000 kuna i 2.500 kuna za novorođene, dajemo stipednije studentima i plaćamo prijevoz učenicima. Tako želimo popraviti demografsku sliku, jer bez mladih sve ovo što radimo nema smisla, završio je Šašlin.     

Baner

Posljednje Vijesti

Koordinacija načelnika o novim zakonskim uredbama
Srijeda, 24 Siječanj 2018
Nova odluka o načinu prikupljanju otpada i novi Zakon o državnom gospodarenju bile su...
Gradonačelnik Rob u Brifingu o prvih 6 mjeseci...
Utorak, 16 Siječanj 2018
Gost prve ovogodišnje emisije Brifing bio je belomanastirski gradonačelnik Tomislav...
Održana prva ovogodišnja koordinacija...
Petak, 12 Siječanj 2018
Brojne teme bile su na dnevnom redu prvog ovogodišnjeg radnog sastanka gradonačelnika...
Načelnik Mlinarević u Lokalu
Četvrtak, 30 Studeni 2017
O stanju u Općini Jagodnjak u emisiji Lokal govorio je novi načelnik Stevo Mlinarević....
Dožupan Čvarković u Brifingu
Utorak, 28 Studeni 2017
Nakon lokalnih izbora došlo je do smjene na čelu Osječko-baranjske županije,  a...

Ostale vijesti

Načelnik Mlinarević u Lokalu
Četvrtak, 30 Studeni 2017
O stanju u Općini Jagodnjak u emisiji Lokal govorio je novi načelnik Stevo Mlinarević. Početak...
Dožupan Čvarković u Brifingu
Utorak, 28 Studeni 2017
Nakon lokalnih izbora došlo je do smjene na čelu Osječko-baranjske županije,  a izmijenjena su i...
Jankovics u Saboru u Kenđiji
Četvrtak, 09 Studeni 2017
Nakon nekoliko posjeta Kenđiji i ono malo stanovnika, koji su tamo ostali živjeti i pokušaja...
Direktor Peran u Brifingu
Utorak, 31 Listopad 2017
Nakon 2 mjeseca na čelu Stanouprave Marijan Peran vjeruje kako će postaviti tvrtku na zdrave...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić