Nedjelja, 23 Studeni, 2014
Baner

Šašlin u Lokalu o investicijama u općini DražDvije najveće investicije u općini Draž trebale bi biti završene slijedeće godine. Radi se o vodoopskrbnoj mreži i luci Batina, rekao je u emisiji Lokal načelnik općine Draž Stipan Šašlin.
Unatoč recesiji u ovu godinu općina ulazi optimistično, jer proračun je na razini prošlogodišnjeg te očekuju da se nastavi puniti kao i prošle uz plan da sve investicije budu realizirane.Prošli je tjedan potpisan ugovor između Hrvatskih voda i investitora Lučke uprave Vukovar za nastavak radova na luci u Batini od 5,5 milijuna kuna, što treba biti dovoljno za drugu fazu radova.
Šašlin očekuje kako bi luka trebala biti završena slijedeće godine, kao i većina vodoopskrbnog prstena.
Naša je općina u malo nepovoljnijem položaju zbog svog geografskog položaja i voda će u općinu doći tijekom slijedeće godine. U tijeku je izrada magistranog voda od Branjine preko Podolja do Gajića, a potpisan je ugovor za dva vodocrpilišta Prosine i Topolje, bez kojih nema normalne opskrbe vodom. Planirano je da se iz tih sredstava mjesna mreža u Topolju i Duboševici, jer je cilj da što prije dobijemo vodu te da iz računa krene otplata kredita Hrvatskim vodama, dodaje Šašlin.

Sva mjesta trebala bi vodu dobiti istodobno, ali moguće da Batina bude prva jer jer je u izradi projekt cjevovoda između Zmajevca i Batine, te bi se cijevi mogle položiti tijekom rekonstrukcije Tenkovske ceste, koja treba početi u proljeće. Pitanja slušatelja uglavnom su dolazila iz Batine, pa je načelnik Šašlin donio dobre vijesti Batinarcima. Prije svega loše stanje kolnika u ulici Vladimira Nazora i Spomenički put.
Šašlin tvrdi kako je već potpisan ugovor o obnovi ulice Svetoga Ivana Nepomuka, a strojevi su srpemni te čekaju bolje vrijeme. Osječka tvrtka Binder dobila je ugovor i ona će tijekom proljeća obnoviti ulicu Ivana Nepomuka, a kako je građevinska operativa u Batini sanirat ćemo i Nazorovu.
Općina je osigurala sredstva, ali na Spomeničkom putu ne vrijedi krpanje jer treba ozbiljnija rekonstrukcija što traži malo veća sredstva i naći će se u proračunu za slijedeću godinu, nastavlja Šašlin.
Također se planira obnova Trga u Batini, te ekonomski iskoristiti Dom kulture u Batini, pa će se urediti kino sala i dati u najam najvjerojatnije Konzumu. U Dražu općina planira rekonstrukciju ceste u  ulici Braće Radića i Dunavske, a bit će saniran Trg Stjepana Đurina, parkirališta oko društvenog doma i pristupnog puta na mjesnom groblju. Podolje će dobiti novu mrtvačnicu  i obnovljen dom,a u Gajiću obnova zgrade mjesnog odbora.
U Topolju čeka se povoljnije vrijeme za početak obnove u ulici Braće Radića i tzv. Cigan male.
U Duboševici se očekuje rekonstrukcija ceste prema Beljskoj cesti i Puškašu, te dogradnja javne rasvjete.
U razvoju turizma općina je predvidjela gradnju nekoliko vinskih cesta, pa je do sada napravljeno nekoliko vinskih cesta u Laškoviću, južnom dijelu Podolja, topoljskom dijelu brda odnosno  cesta kod Čibogat čarde prema vrhu brda, cesta kod Martinovog brda i cesta kroz Mikin dol u Dražu, ukupno oko 5 kilometara vinskih cesta. Za Zeleni otok općina je naručila izradu Prostornog plana da se vidi što se tamo treba raditi i pod kojim uvjetima.
Uz sve potpore koje općina nudi, novodoseljenim obiteljima 25.000 kuna i 2.500 kuna za novorođene, dajemo stipednije studentima i plaćamo prijevoz učenicima. Tako želimo popraviti demografsku sliku, jer bez mladih sve ovo što radimo nema smisla, završio je Šašlin.     

Posljednje Vijesti

Hranić i Doboš odgovorili na optužbe
Četvrtak, 09 Listopad 2014
Kao odgovor na prozivanje oporbe u Gradskom vijeću o stanju u Baranjskom vodovodu i...
Hranićev odgovor oko jamstvenih testova
Četvrtak, 02 Listopad 2014
Direktor Baranjskog vodovoda Alen Hranić tvrdi kako Jankovics ne razumije proceduru,...
Oporbena koalicija o stanju u Belom Manastiru
Četvrtak, 02 Listopad 2014
Posljednja sjednica Gradskog vijeća i stanje u Baranjskom vodovodu bile su teme...

Ostale vijesti

Gradonačelnik bez potpore većine, moguć...
Srijeda, 01 Listopad 2014
Sjednica gradskog vijeća Belog Manastira imala je neuobičajeno oštar uvod predsjednice Jadranke...
Nova predsjednica biljskog HDZ-a Biljana Tot -...
Utorak, 30 Rujan 2014
Nakon raspuštanja početkom lipnja, jučer je održana osnivačka skupština Općinskog odbora HDZ-a...
Župan u posjetu općini Čeminac
Petak, 12 Rujan 2014
Minutom šutnje za pokojnog načelnika Damira Rešetara, počeo je danas sastanak u Općini Čeminac,...
Kune dale potporu lustraciji
Srijeda, 10 Rujan 2014
Članovi Udruge veterana 3. Gardijske brigade ''Kune'' i Policijska udruga branitelja Baranje ...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun:2340009-1100121402 kod PBZ d.d. Uprava društva: Zlata Maršić

Login