Utorak, 20 Ožujak, 2018

Održana prva ovogodišnja koordinacija gradonačelnika i načelnikaBrojne teme bile su na dnevnom redu prvog ovogodišnjeg radnog sastanka gradonačelnika i načelnika s područja Osječko-baranjske županije i njihovih suradnika. Pozdravljajući uvodno sudionike sastanka župan Anušić je predstavio glavne teme sastanka i istakao da će pored predstavljenih tema dodati još tri važna problema i to na kraju sastanka.


Prije samog početka, novinarima je pojasnio važnost ovakvih koordinacija na kojima se raspravlja o aktualnoj problematici i osmišljeni su u cilju što bolje komunikacije, kao i bržeg uočavanja problema te efikasnijeg zajedničkog rješavanja. Govorimo o kontinentalnom turizmu, te o projektima socijalne skrbi, potrebama kulture i sporta, projektima i natječajima komunalne infrastrukture. Načelnike i gradonačelnike ta tema najviše zanima, jer je riječ o sredstvima kojima županija sufinancira projekte ili ih u cijelosti financira u njihovim općinama. Govorimo i o javnom prijevozu koji postaje pomalo problematičan u Osječko-baranjskoj županiji, jer koncesionari koji prevoze učenike i radnike imaju problem s financiranjem. A mi imamo problem što oni ukidaju jednu po jednu liniju - izjavio je novinarima župan Ivan Anušić, najavivši, među ostalima i temu o  gospodarenju komunalnim otpadom, a podsjetio je i na neriješeni problem izlaska, odnosno neizlaska, na teren u slučaju potrebe Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek i to na područje općina u okolini Osijeka, a za što JPVP Osijek traži posebno plaćanje i sufinanciranje, što je protuzakonito jer je to područje u njihovoj nadležnosti. Za sve ove probleme najavio je žurne sastanke i njihovo rješavanje. Nadalje, zamjenik župana Goran Ivanović predstavio je projekt Panonian folklornog festivala koji se planira održati na proljeće ove godine kojim bi se obogatila turistička ponuda Županije i dovela najkvalitetnija folklorna društva u Hrvatskoj.

Ujedno je predstavljen rad novooformljenog Upravnog odjela za kontinentalni turizam koji će se usmjeriti na prepoznavanje još uvijek nedovoljno iskorištenih potencijala Županije, za što su osigurana i značajna financijska sredstva. Predočene su značajke i problemi koje sa sobom nosi novi Zakon o zaštiti životinja koji propisuje odgovornost i obveze fizičkih i pravnih osoba radi zaštite životinja. Uskoro će biti objavljen Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2018. godinu koji nosi neke novine, kao što je mogućnost prijavljivanja dva, umjesto do sada, samo jednog projekta za financiranje. Gradonačelnici i načelnici upoznati su i sa značajkama Javnog poziva za kulturu te s nekoliko javnih poziva u segmentu gospodarstva koji imaju za cilj ulaganja u komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu za povećanje kvalitete života stanovnika. Predstavio se i Upravni odjel za upravne i pravne poslove u cilju koordinacije i još bolje suradnje Osječko-baranjske županije sa svim jedinicama lokalne samouprave na svom području. Podijeljeni su Upitnici koje će JLS popuniti kao ovaj Upravni odjel mogao sagledati prioritete i problematiku u svakodnevnom radu gradova i općina.


Radio Baranja Uživo

Baner

Posljednje Vijesti

Jankovics o zadaćama u 2018, godini
Srijeda, 31 Siječanj 2018
Robert JankovicsU drugom dijelu emisije Brifing govorio je saborski zastupnik Robert Jankovics. Za...
Gradski HDSSB prešao u HDZ
Petak, 26 Siječanj 2018
Na sjednici Predsjedništva HDZ -a Beli Manastir predstavljeni su novi članovi HDZ-a,...
Koordinacija načelnika o novim zakonskim uredbama
Srijeda, 24 Siječanj 2018
Nova odluka o načinu prikupljanju otpada i novi Zakon o državnom gospodarenju bile su...
Gradonačelnik Rob u Brifingu o prvih 6 mjeseci...
Utorak, 16 Siječanj 2018
Gost prve ovogodišnje emisije Brifing bio je belomanastirski gradonačelnik Tomislav...
Načelnik Mlinarević u Lokalu
Četvrtak, 30 Studeni 2017
O stanju u Općini Jagodnjak u emisiji Lokal govorio je novi načelnik Stevo Mlinarević....

Ostale vijesti

Gradonačelnik Rob u Brifingu o prvih 6 mjeseci...
Utorak, 16 Siječanj 2018
Gost prve ovogodišnje emisije Brifing bio je belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob....
Načelnik Mlinarević u Lokalu
Četvrtak, 30 Studeni 2017
O stanju u Općini Jagodnjak u emisiji Lokal govorio je novi načelnik Stevo Mlinarević. Početak...
Dožupan Čvarković u Brifingu
Utorak, 28 Studeni 2017
Nakon lokalnih izbora došlo je do smjene na čelu Osječko-baranjske županije,  a izmijenjena su i...
Jankovics u Saboru u Kenđiji
Četvrtak, 09 Studeni 2017
Nakon nekoliko posjeta Kenđiji i ono malo stanovnika, koji su tamo ostali živjeti i pokušaja...

Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić