Boris Mikšić – Nova tvornica u Poslovnoj zoni Beli Manastir

Krajem godine Boris Mikšić započet će s gradnjom nove tvornice u Poslovnoj zoni Belog Manastira. Investicija je to vrednija od sedam milijuna eura, kaže Mikšić.,

‘U sklopu nove tvornice (zemljište 5000 kvadrata, sama hala 2000) bit će suvremena linija za reciklažu plastične ambalaže i pogon za preradu plastike za daljnju ekstruziju u našoj postojećoj tvornici i u tvornicama naših partnera u Japanu, Turskoj, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Također će biti instalirana još jedna troslojna linija za ekstruziju u postojećoj hali i nova linija za konfekciju plastičnih vreća namijenjenih industrijskom pakiranju’, objašnjava poduzetnik.

Nakon izgradnje pogona u Ecocortecovom proizvodnom i logističkom kompleksu radit će stotinjak ljudi. U Belom Manastiru će, ističe Mikšić, to biti najveća tvornica s takvim asortimanom u Europi i druga u svijetu, nakon američkih Cortecovih pogona. Trebala bi proraditi krajem 2022. ne bude li većih zastoja u dobavnom lancu. Dosad je u RH Mikšić uložio više od 20 milijuna eura.

Ecocortec je imao rast prodaje od 25 posto, što je samo dokaz da je moja investicija u domovini bila dobro osmišljena i još bolje izvedena zahvaljujući odličnim menadžment timovima i predanom radu svih zaposlenika’, reći će Mikšić.

‘Naša je kompetitivna prednost vertikalna integracija pa nismo imali zastoja’, dodaje Mikšić.

Izvor: T-PORTAL